Dagen i Linköping

I fredags hade både Emil och jag tagit ledigt från våra jobb för att åka till Linköping och titta på universitetet. Vi tog tåget dit så att jag verkligen skulle lära mig vägen och sen fick vi ta bussen från centralstationen ut till universitetsområdet och det var verkligen inte det lättaste men som tur var så åkte vi med en supersnäll busschaufför som visade precis hur vi skulle göra. 
 
När vi väl kommit ut till området så strosade vi omkring lite. Vi letade upp byggnaden som jag kommer att vara i till största delen av min tid där och sen hittade vi även byggnaden som jag ska till första dagen när det är upprop. Det värsta är bara att allt var så stort så det är inte säkert att jag minns vägen dit nästa gång jag kommer men jag får väl försöka göra mitt bästa :)
 
Sen när vi kände att vi hade lite grepp om alla byggnader så började vi gå in mot centrum. Vi gick längs cykelvägen och det var då jag bestämde mig för att skaffa en cykel som jag ska ha ståendes i Linköping. Vägen var så sjukt fin och det var bara 3km från universitetet till centralstationen vilket gör att det faktiskt går fortare att cykla än att åka buss. Så nästa gång jag besöker Linköping kommer jag att ha en cykel med mig, haha. 
 
Det tog ungefär 30min att gå (sakta) från universitetet till centrum så när vi väl kom fram var vi båda två riktigt hungriga. Vi gick och satte oss på en riktigt mysig uteservering och åt fläskfilé med ungsrostad potatis och beanaisesås, mumma!! Därefter gick vi en liten sväng på stan och när klockan slog halv tre så tog vi tåget hem igen. Jag hade verkligen en superbra dag och den kommer jag troligtvis att tänka på många gånger när jag åker ensam till Linköping i framtiden. 
MUMS!! :)


Kommentarer

filippa sundling

älskar din header :)

2012-08-09 12:57:51
URL: http://filippasundling.blogspot.com


Kommentera här
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress: (om du har)


Kommentar:


Trackback