Svar:

Bella :
Jag frågar dig detta för jag uppfattar dig som ganska bra på svar på dessa frågor ang plugg :) :p 


Jag ska börja plugga i början av januari nu och ska läsa massor med ämnen som jag missat i gymnasiet pga olika anledningar. Hur ska man plugga så man verklgien inte tappar intresset? Jag har väldigt svårt att koncentrera mig och tappar intresset snabbt..så skiter alllt sig. Minsta lilla som distraherar mig så är de kört eller hur man säger. Hur ska man tänka liksom? För jag har gett mig fan på att jag SKA klara det. Men blir svårt!
 
Svar: Det här är verkligen svåra frågor att svara på eftersom det är olika från person till person men jag ska ialla fall försöka förklara hur jag gör för att jag inte ska tappa intresset eller motivationen. 
 
Till att börja med är det jättebra om du sätter upp ett mål. Vad är det du tjänar på att läsa till de här extra ämnena som du missat? Vill du kunna läsa vidare på universitet? Jobba med något speciellt? Om du har ett visst mål så kan jag lova att motivationen finns där om målet är något för dig. Jag har t.ex. alltid haft som mål att komma in på civilekonomutbildningen på LiU, vilket har gjort att jag på gymnasiet kämpade som tusan för att ha höga betyg i alla ämnen så att jag med säker marginal skulle kunna uppnå mitt mål. Nu när jag har lyckats komma in på denna utbildning på LiU så har jag nya mål och dessa är min motivation nu. Jag VILL ju ta mig dit och då måste jag plugga, kämpa och klara tentorna. 

Det är dock inte alltid lika lätt som det låter, tro mig - jag vet. Man kanske har ett prov om någon vecka och kompisar frågar om man ska följa med på saker eller man kanske hellre bara sitter i soffan och tittar på tv än sätter sig vid skrivbordet och pluggar. Jag har någon tendens till att alltid städa istället för att plugga för då tycker jag att jag gör något annat som är vettigt (men egentligen är det ju bara en ursäkt för att inte sätta sig och plugga). Om du känner såhär, att något annat känns roligare eller mer lockande så får du försöka göra plugget roligt. Jag är t.ex. inte alltid glad åt att plugga på helgerna men om jag går och köper mig något gott att äta, kanske en godispåse eller en apelsinkrokant, då klarar jag mig ganska bra. Dessutom brukar jag tända lite ljus om jag pluggar på kvällen, det blir 110% mysigare då och man får liiiite mer myskänsla trots att man pluggar. 
 
Tänk även på att sätta upp delmål! Du kanske behöver läsa ut en hel bok till provet/tentan men inte orkar man läsa den på en gång. Jag brukar skriva ett litet schema där det står vilka kapitel jag ska läsa för vilken dag. På så sätt känns det inte jättetungt att plugga för man blir klar mycket fortare. Visserligen får man räkna med att det tar flera dagar men å andra sidan kanske det är bättre än att sitta 12timmar i streck och bara läsa?

Detta blev ett långt inlägg men jag hoppas att du fick svar på dina frågor och att det kommer gå bra för dig med dina nya studier! Jag håller verkligen tummarna för att du uppnår dina mål :)
Att plugga med mysbelysning och apelsinkrokant gör det hela mycket lättare! 


Kommentarer

Sarah

hej allt bra =)

2014-01-18 18:09:15
URL: http://Klarahs.blogg.se
Veronica - var dig själv, för alla andra finns redan

Hade det varit jag som hade ställt frågan så skulle jag blivit supernöjd över ditt svar! Verkligen sjukt bra och man förstår precis vad du menar :D

2014-01-18 22:04:06
URL: http://musicismyboyfriend.blogg.se
sofie

sv: okej hoppas att det går bra att jobba då :) du får tänka på pengarna. idag blev det gymmet och imorgon blir det innerbandy sen gymmet också haha :)

2014-01-18 22:18:05
URL: http://nattstad.se/sofielundberg
Saron Zekariyas

sv: Allt är supeeer!! Själv då? :D
-kram

2014-01-18 23:32:08
URL: http://saronzekariyas.blogg.se/
bella

Tack så mycket för ditt svar på min fråga! :D

Svar: Det var så lite så :)
Charlotta Hägg

2014-01-19 12:42:33


Kommentera här
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress: (om du har)


Kommentar:


Trackback