Svar:

louise:
Hej!
Jättefin blogg! Jag har en fråga (eller ett antal..). Jag funderar på att söka till civilekonom på liu till hösten. Min pojkvän går tredje året där och jag känner att jag vill ha någon utomståendes åsikter och jag hittade din blogg, perfekt!
 
Jag är normalbegåvad (antar jag), VG-barn som lyckades få bra på högskoleprovet. Jag är lite orolig för om jag ska klara av detta eller inte. Hur svårt är det? Mycket matte? Hur mycket pluggar du i snitt varje dag? Jag förstår att det krävs att man har självdisciplin och just det är min svaga länk..
Vore så tacksam för svar!!
 
Svar: Måste först och främst säga att jag tycker att det är jätteroligt att ni ställer så många frågor om min utbildning för jag tycker verkligen att det är en toppen-utbildning och jag rekommenderar den gärna till de som är intresserade av ekonomi :)
 
Annars så är det väldigt svåra frågor för mig att besvara eftersom det är väldigt individuellt om hur svårt man tycker att det är. Jag kan t.ex. tycka att vissa kurser är lättare än andra eftersom jag tycker att dessa kurser är roligare. Det blir ju såå mycket enklare att plugga om man redan tycker att det är kul liksom. Dessutom läste jag ekonomi på gymnasiet så jag hade med mig en hel del av grunderna redan innan jag började på denna utbildning. 
 
Men som svar på din fråga så tycker inte jag att det är så mycket matte, inte avancerad matte i alla fall. För mycket matte är det såklart eftersom vi "räknar" i nästan varje kurs. Oftast är det bara vanlig addition, multiplikation osv. men i t.ex. statistikkurserna är det mycket mer matte, då skulle jag verkligen rekommendera er att plugga Matte D som det hette på min tid. Det gör det hela såå mycket lättare! 
 
Jag pluggar inte varje dag, trots att jag kanske skulle behöva men det finns inte tid och ork till det. Dock pluggar jag från morgon till kväll de veckorna innan jag ska ha en tenta så i snitt pluggar jag kanske 4-5timmar/dag här hemma (alltså utöver de timmarna man gör i skolan).
 
Det krävs en hel del självdiciplin om man jämför med gymnasiet och speciellt om man inte bor på orten, som jag. Om man bor där så tror jag att man får mycket hjälp från de andra som läser på programmet. Dock är det väl så oavsett vad man läser till på universitet.. man måste alltid ha mer självdiciplin än vad som krävdes på gymnasienivå.
 
Men om du tycker om ekonomi och funderar på att jobba med det i framtiden så kan jag verkligen rekommendera denna utbildning, trivs så himla bra och jag hoppas att din pojkvän känner detsamma. Dessutom är LiU en underbar skola, det händer saker precis hela tiden och lärarna är riktigt duktiga. Som om inte detta vore nog så är det toppen att ha läst civilekonom på LiU sen när man söker jobb ;)
Till och med Oliver tycker om civilekonomutbildningen på LiU! 


Kommentarer

Jennifer

Sv: Ja den är ju sjukt bra!

2014-01-29 15:58:36
URL: http://jjennaa.blogg.se
Boel

Åh vad söt katt haha :D
Sv: Ja, en ganska bra start på veckan :) Har du haft en bra start?

2014-01-29 18:14:39
URL: http://bowelz.blogg.se
Linnea Sandström

Gulligaste katt jag sett!:O<3
Jättefin blogg!<3

2014-01-29 20:28:25
URL: http://sandstrom.blogg.se/
MATILDA

söt katt :)

2014-01-30 07:24:54
URL: http://matildays.forme.se
Lina Andersson

guuud va sööt

2014-02-02 16:19:57
URL: http://linasliiiv.blogg.se/


Kommentera här
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress: (om du har)


Kommentar:


Trackback